Yritysten kehittämispalvelut

 

Suunnitteletko yrityksellesi kasvua kotimaassa, kansainvälistymistä tai omistajanvaihdosta? Mietitkö liiketoiminnan digitalisointia tai kaipaatko markkinoinnille uutta suuntaa? Onko yritykselläsi rekrytointisuunnitelmia? Vai haluatko tukea innovaatiollesi?

Voit löytää avun näihin ja moniin muihin yrityksesi tarpeisiin palveluistamme, joita tarjoamme yritysten kehittämistarkoituksiin. Yrityksen kehittämispalveluihin on mahdollista saada myös tukea ELY-keskukselta, jolloin palvelun hinta yritykselle selkeästi pienenee tuen avulla.

ELY-keskuksen Yritysten kehittämispalvelut on tarkoitettu toimintansa vakiinnuttaneille pk-yrityksille, jotka haluavat kasvaa ja kehittää toimintaansa. Toimiala- tai yhtiömuotorajoituksia ei ole, mutta yrityksen täytyy olla perustettuna (Y-tunnus).

Innovaatioiden kaupallistamisen konsultointia voidaan myöntää myös alkuvaiheen yrityksille. Palvelu sopii pk-yrityksille, jotka hakevat innovatiivisella tuotteella tai palvelulla kasvua kotimaassa tai kansainvälisesti. Yritys voi olla toimintansa vakiinnuttanut tai vasta käynnistänyt, ja sillä on edellytykset jatkuvaan kannattavaan toimintaan.

Palvelu räätälöidään aina yrityksesi tarpeisiin. Will Consulting on yksi Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY-keskus) virallisista Analyysi- ja Konsultointipalvelujen palveluntuottajista. Tarjoamme palveluitamme seuraavilla osa-alueilla:

Lue lisää ELY-keskuksen tarjoamista kehittämispalveluista täältä Yritysten kehittämispalvelut

 

Palveluntuottajana olemme toteuttaneet useita projekteja seuraavilla toimialoilla:

 • Vähittäiskauppa
 • Rakentaminen
 • Media- ja julkaisutoiminta

 

 Konsultointipalvelun edellytykset pk-yritykselle ovat: 

 • taloudellisesti vakaa tilanne
 • liikevaihto alle 250 miljoonaa, henkilöstön määrä enintään 50
 • ei verovelkaa
 • yritykselle ei ole viimeisen kolmen vuoden aikana myönnetty de minimis -tukea yli 200 000 euroa

 Konsultointia ei voi hakea, jos:

 • yritys on suuri yritys (yritys on suuri, kun henkilöstön määrä on yli 250 ja liikevaihto ylittää 300 miljoonaa euroa)
 • yrittäjyys on sivutoimista. Pääsääntöisesti edellytetään, että yritystoiminta työllistää vähintään yrittäjän tai yhden työntekijän
 • yritystoiminta ei ole vakiintunut. Pääsääntöisesti edellytetään, että yrityksellä on takana vähintään yksi tilikausi
 • yrityksellä ei ole edellytyksiä kannattavaan toimintaan, yrityksellä on maksamatonta verovelkaa tai maksuhäiriöitä
 • yritykselle tai konsernille on viimeisen kolmen verovuoden aikana myönnetty de minimis-tukea 200 000 euroa tai raja ylittyisi palvelua myönnettäessä
 • yrityksen tarpeena on hakemusten tai sopimusten laatiminen tai muu yrityksen operatiivinen toiminta
 • yritys on ahvenanmaalainen yritys.

 


TOIMENPITEET ENNEN KONSULTOINTI-PALVELUN HAKEMISTA

Ennen Konsultointi-palvelun hakemista yrityksesi nykytila ja kehittämistarpeet tulee olla arvioitu esim. Analyysipalvelussa. Jos yrityksesi nykytila on arvioitu muuten ja kehittämistarve on selvillä, voit hakea Konsultointi-palvelua ilman Analyysi-palvelua.

Analyysissa kartoitetaan kokonaisvaltaisesti yrityksesi liiketoiminnan nykytila ja kirkastetaan sen kilpailuedut yhdessä asiantuntijan kanssa. Saat yrityksellesi konkreettisen kehittämissuunnitelman, jossa määritellään tavoitteet, kehittämiskohteet ja tarvittavat toimenpiteet 2–3 vuodeksi eteenpäin. Analyysin jälkeen yrityksesi voi hyödyntää ELY-keskuksen Konsultointi-palveluita tai muita yrityspalveluita. Analyysin kesto on tavallisesti yhden päivän mittainen, ja se maksaa yritykselle EUR 260,00 + alv/pvä. Palvelua on mahdollista saada myös kahden päivän ajaksi.

 

ELY-tuettu KONSULTOINTIPALVELU

Konsultoinnin kesto on 2–5 päivää kerrallaan, ja laskun loppusummasta 75% katetaan ELY-keskuksen tuella. Konsultointia voi saada korkeintaan 15 päivää kolmen vuoden aikana.

Kysy lisää kustannuksista -> ville@willconsulting.fi